Bouw- & vastgoedrecht

Of het nu gaat om een lekkende serre, een verzakt viaduct of een geschil met de buurman over de erfgrens, bij ontwerp, uitvoering, oplevering, vergunningsaanvraag of aanbesteding van een werk kan veel misgaan. Door de veelheid van regelgeving en partijen is het vinden van de juiste weg naar een oplossing vaak ingewikkeld.

Van der Doe Advocatuur beheerst deze wet- en regelgeving , begrijpt het proces en kent de verschillende partijen en belangen. Van der Doe Advocatuur heeft ervaring met alle mogelijke conflicten in iedere fase van dit proces en weet deze conflicten door tijdige betrokkenheid veelal te voorkomen.  Komt het onverhoopt toch tot een conflict, dan weet Van der Doe Advocatuur direct door te pakken en de juiste (gerechtelijke) route te volgen om uw belangen veilig te stellen.

Het voorkomen van conflicten of aansprakelijkheden begint bij een doordacht ontwerp en het uitonderhandelen van de juiste overeenkomst, tegen de juiste voorwaarden. In de bouw- en vastgoedwereld wordt veel gewerkt met branche-eigen voorwaarden en overeenkomsten. Van der Doe Advocatuur is specialist op het gebied van de UAV, UAV-gc, Stabu, SR, DNR, ALIB, Metaalunie-voorwaarden en AVA en heeft veel ervaring met diverse geïntegreerde contracten (Design & Construct) en samenwerkingsvormen (bouwteam, PPS, etc.).

Van der Doe Advocatuur procedeert bij zowel rechtbanken en gerechtshoven (al dan niet in kort geding) als de diverse arbitrage-instituten (zoals de Raad van Arbitrage voor de Bouw, Metaalnijverheid en het Arbitrage Instituut Bouwkunst). Daarbij wordt ook de technische kant van de zaak op juiste, voor een rechter of arbiter begrijpelijke wijze toegelicht, waar nodig middels een in te schakelen deskundige. Van der Doe Advocatuur heeft een groot netwerk van (schade)experts en bouwkundigen die uw situatie op correcte wijze inzichtelijk kunnen maken.Wilt u een beroep doen op mijn expertise?

Neem contact op